Roetfilterproblematiek_1

ROETFILTER

Ondervindt u problemen met het roetfilter van uw auto en vindt u vervanging een te dure oplossing? Vakgarage Leendert Krijger is officieel Digicar dealer en is daardoor instaat u unieke, hoogwaardige alternatieve oplossingen aanbieden. Dankzij de unieke oplossingen en het professionele diagnose- en controletraject dat altijd wordt doorlopen in het geval van een defect roetfilter. Hiermee bent u zeker van kwaliteit en een "weer als nieuw roetfilter!". Geen lapmiddelen dus!

PROBLEMEN MET HET ROETFILTER

Door milieumaatregelen zijn dieselmotoren uitgerust met een roetfilter. Door ophoping van as (verbrande roetdeeltjes) raakt het roetfilter na verloop van tijd verstopt. Het automatische regeneratieproces van het roetfilter kan vervolgens niet goed meer worden uitgevoerd met de volgende symptomen als gevolg:

 • Storingsmeldingen op dashboard
 • Extreem brandstofverbruik
 • Extreem roeten/ roken
 • Mogelijke stijging van oliepeil
 • Weinig vermogen beschikbaar (Noodloop-Programma)
 • Foutcodes in storingsgeheugen

DE OPLOSSING - UNIEKE REINIGINGSMETHODE

Bij roetfilter reiniging wordt er gebruik gemaakt van de meest geavanceerde reinigingsmachine waarbij we vooraf de mate van verontreiniging vaststellen. Na het voltooien van de eerste diagnosetesten zal het juiste reinigingstraject worden geselecteerd. Bij voltooiing van het gehele proces wordt er een laatste tegendruk -en lichtpulscontrole uitgevoerd. Dit wordt volledig gerapporteerd. Zo heeft u de resultaten zwart op wit en bent u zeker van een schoon en zo goed als nieuw roetfilter! Een reiniging wordt pas goedgekeurd als het voor het tussen de 90% en 100% gereinigd is.

VOORDELEN VAN ROETFILTER REINIGEN

 • Roetfilter weer als nieuw
 • Meest uitgebreide werkwijze
 • Unieke methode van Reiniging
 • Uitgebreid diagnose traject zowel voor- als achteraf.
 • Complete rapportering van het Roetfilter
 • Volledig geautomatiseerd reinigtraject

Voorkom stilstand en schade aan uw voertuig en laat tijdig uw roetfilter door Vakgarage Leendert Krijger reinigen! Onze professionals adviseren u graag over de mogelijkheden en voordelen van dit kostenbesparend alternatief! Niemand wil een te dure oplossing.

 

ROETFILTER VERWIJDEREN

We zullen altijd eerst kijken naar de mogelijkheden om uw roetfilter te reinigen. Echter kan het voorkomen dat het roetfilter zodanig is beschadigd dat reiniging niet meer mogelijk is. Het roetfilter vervangen wordt dan vaak als snel als oplossing genoemd. Echter is dit een kostelijke vervanging en niet altijd mogelijk. Daarom bieden wij als laatste, alternatieve redmiddel aan om het filter te verwijderen.

Door een softwarematige aanpassing te leveren kunnen wij het roetfilter permanent verwijderen. Problemen betreffende het roetfilter systeem zijn hiermee definitief opgelost! Laat u van te voren eerst goed informeren door een professional over de APK wetgeving omtrent roetfilters, voordat u het roetfilter laat verwijderen.

HOE WERKT ROETFILTER VERWIJDEREN?

Met het roetfilter verwijderen wordt er een softwarematige aanpassing gerealiseerd in het motormanagementsysteem van het voertuig. Hiermee wordt het automatisch schoonbranden van het roetfilter (ook wel regeneratieproces genoemd) uitgeschakeld.

Roetfilter verwijderen gaat in combinatie met de noodzakelijke montagewerkzaamheden, waarbij het binnenwerk wordt leeggehaald en weer wordt terug geplaatst. Alles blijft voor het oog verder origineel maar u lost problemen omtrent dit systeem hiermee definitief op. Hiermee biedt Vakgarage Leendert Krijger de oplossing voor uw roetfilter problemen!

VOORDELEN VAN ROETFILTER VERWIJDEREN/UITSCHAKELEN

 • Problemen richting toekomst worden op deze manier uitgesloten.
 • Een mindere belasting van motor en aandrijflijn, zeker bij problemen.
 • Oliepeil stijging en/of verdunning (wat veroorzaakt wordt door overmatige regeneratie) is verleden tijd.
 • Het DPF verwijderen is vaak aanzienlijk kosten vriendelijker ten opzichte van vervanging.

Kenmerken van roetfilter problemen

Voordat het roetfilter gereinigd of verwijdert wordt zal er een uitgebreide diagnose worden verricht, om te zien of het hier daadwerkelijk gaat om roetfilter problemen. Roetfilter problemen gaan vaak gepaard met diverse kenmerken zoals een DPF storingslampje, buitensporig roken, een stijgend oliepeil, inhouden of stoten van de motor, of zelfs een noodloop programma.

Kortom, wacht niet te lang en laat vroegtijdig het roetfilter controleren. Voorkom storingen en problemen en laat u goed informeren omtrent de mogelijkheden van uw voertuig.

Neem vrijblijvend contact op om u te laten informeren naar de mogelijkheden voor uw auto.