DSG_Mechatronic_1

DSG / S-TRONIC VERSNELLINGSBAK

Bent u in het bezit van een auto met een DSG / S-Tronic versnellingsbak? Ervaart u hier problemen mee of vindt u deze te snel op schakelen? Dan bent u bij Vakgarage Leendert Krijger aan het juiste adres! Met uitgebreide DSG-diagnoses, gespecialiseerde DSG-reparaties of een DSG versnellingsbak optimalisatie kunt u weer snel op weg. 

VAKGARAGE LEENDERT KRIJGER, DSG-PARTNER VAN DIGICAR 

Op het gebied van DSG versnellingsbakken heeft Digicar zich door de jaren heen als specialist op de markt bewezen. Door de nauwe samenwerking kunnen wij u met, complexe, DSG problemen verder helpen en oplossen. Tevens hebben wij de mogelijkheid om met software optimalisatie de levensduur van uw DSG versnellingsbak te verlengen. Vaak zal het niet noodzakelijk zijn om een volledige versnellingsbak te vervangen. Een correcte diagnose en hierbij een passend en eerlijk advies vinden wij van groot belang. Mocht er na diagnose toch een reparatie nodig zijn, dan hebben wij hierin een groot aanbod. 

HOE WERKT EEN DSG VERSNELLINGSBAK? 

De unieke werking van een DSG automaat komt door zijn twee koppelingen. Reguliere automaten werken met een enkele koppelomvormer. Bij een DSG versnellingsbak zijn er in feite twee versnellingsbakken aanwezig waartussen wordt geschakeld. Wanneer er in bijvoorbeeld de 3e versnelling gereden wordt draait de 4e versnelling tegelijkertijd mee zonder ingeschakeld of gekoppeld te zijn. De volgende versnelling wordt dus alvast “klaar gezet”, dit zorgt voor een zeer snelle en nagenoeg naadloze overgang van versnellingen. De versnellingsbak hoeft dan niet tussen 2 versnellingen te koppelen. De even en oneven versnellingen hebben namelijk hun eigen koppeling. 

DSG REPARATIE DIENSTEN 

Bij Vakgarage Leendert Krijger kunt u terecht voor allerlei reparaties voor uw auto met DSG versnellingsbak. 
 

 • Uitgebreide diagnose en advies omtrent uw DSG automaat. 
   
 • DSG mechatronic problemen – het vervangen van de mechatronic voor een nieuwe of gereviseerde mechatronic. 
   
 • Algemene DSG reparaties zoals bijvoorbeeld het vervangen van de koppeling, vliegwiel of andere onderdelen aan de DSG versnellingsbak. 
   
 • Onderhoud aan de DSG transmissie, bijvoorbeeld het verversen van olie. 
   
 • Software aanpassingen van de DSG automaat. Het optimaliseren, tunen, bakbeschermen of updaten van de software.